Ana sayfa » FCE

 

FCE

(First Certificate in English), Cambridge Üniversitesinin yaptığı, günlük yazılı ve sözlü İngilizceyi iş ve eğitim amacıyla kullanabileceğinizi ortaya koyan, üst-orta seviyede bir İngilizce sınavıdır. FCE sertifikası birçok özel sektör firması, üniversite ve devlet daireleri tarafından kabul edilmektedir. FCE ayrıca birçok ülkede göçmenlik işleri için de onaylanmaktadır. FCE, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yaptığı YDS sınavına denk bir sınav olup Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından biridir. FCE sınavının geçerlilik süre sınırı bulunmaz; bir diploma gibi ömür boyu kullanılabilir. FCE sınavı ile alınan dil puanının ÖSYM tarafından belirlenen denk puanı yüksek lisans, doktora ve iş başvurularında kullanılabilmektedir.

FCE sınavı özellikle İngiltere olmak üzere Türkiye dâhil diğer ülkelerde birçok kurumlarca kabul gören hem kâğıt üzerinde uygulanan hem de bilgisayar tabanlı olarak uygulanan bir sınavdır. Bu sınav, Günlük hayatta, Eğitim hayatında ve İş hayatında Upper-Intermediate (C1) seviyesinde İngilizce yeterliliğininiz olduğunu belgelemektedir.

FCE sınavı özellikle;
  • Üniversitede seçtiğiniz alanda İngilizce eğitimi alabileceğinizi,
  • İngilizce konuşulan bir ortamda çalışabileceğinizi,
  • Anadili İngilizce olan bir ülkede rahatlıkla yaşayabileceğinizi, belgeleyen bir sınav olup, ayrıca vize başvurularında da kullanılabilir.

FCE’nin en büyük avantajlarından biri ömür boyu geçerli oluşudur. Bir diploma gibi kullanılabilir. FCE sınavını TOEFL’dan ayıran en önemli özellik dört temel beceriden değil,  beş beceriden sorumlu tutmasıdır. Bunlar;  okuma, yazma, İngilizce kullanımı, dinleme ve konuşma bölümleridir.  Her bölümün eşit olarak %20’lik bir başarı etkisi bulunmaktadır.

Sertifikalı İngilizce yeteneklerinizle öne çıkın: Cambridge First Certificate in English (FCE), dünya genelinde alınan en yaygın dil sertifikalarından biridir; birçok üniversite ve şirket arasında muhteşem bir üne sahiptir. Başarıyla geçilen bir FCE sınavı özgeçmiş için önemli bir kazanımdır ve Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen B2 seviyesinde dil becerilerine sahip olduğunuzu kanıtlar. Hem gündelik hayatta hem de mesleki veya akademik bağlamda dili bağımsız olarak kullanabileceğinizi tasdik eder.

First (FCE), İngilizce yeterlilik derecesi, İngilizce konuşulan bir ortamda çalışabilecek ya da eğitim alabilecek kadar iyi İngilizce konuşabildiğinizi ve yazabildiğinizi kanıtlar. FCE for Schools, FCE ile aynı formattadır ve soru kâğıtlarının düzeyi bire bir aynıdır. Tek fark, FCE for Schools‘da içerik ve konuların özellikle öğrencilerin ilgi alanlarına ve deneyimlerine yönelik olmasıdır. Yeterlilik seviyesi: Üst orta seviye Upper intermediate = Avrupa Ortak Dil Kriterleri’ne göre B2.

Bu sınava kimler girmeli?

FCE, İngilizce konuşulan bir iş ortamında çalışmak, İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamak veya temel düzeyde ya da üniversite öncesi İngilizce ders almak isteyen adaylar için uygundur.

Sınava girebilmek için şu becerileri kazanmış olmanız gerekir:

  • Kısa rapor ve e-postalar yazabilmek,
  • Bir fikri İngilizce açıklayabilmek ya da detaylı bir tartışmaya girebilmek,
  • Televizyon ve gazetelerin genel İngilizce kullanılan kısımlarını anlayabilmek.

Sınav süreci nasıl işler?

FCE dört bölümden oluşur.

Okuma- İngilizce kullanımı, Yazma ve Dinleme sınavları aynı gün yapılır. Konuşma sınavına ise başka bir gün girmeniz gerekebilir. Konuşma sınavı, iki sınav gözetmeni ve diğer sınav adaylarından birinin katılımıyla yapılır.

FCE/FCEfS                Okuma ve Dilbilgisi               Yazma                        Dinleme          Konuşma

Verilen süre                      1 s. 15 dk.                              1 s. 20 dk.                          40 dk.               14 dk. (2 p.)

Puanlar (%)                        25%                                        25%                                  25%                    25%

Kayıt işlemleri

Cambridge English Language Assessment sınavları için, gerek okullar/kuruluşlar kanalıyla gerekse bireysel başvuruların doğrudan başvuru yapılması gerekmektedir.

Sınav Ücretleri

FCE                                                               FCE FOR SCHOOLS

110 GBP                                                        30 GBP

Cambridge English: Advanced (CAE)

Cambridge English: Advanced (CAE), İngilizcenizin bir iş dünyası profesyoneli ya da üniversite lisans öğrencisinden beklenecek standartta olduğunu gösterir.  Yeterlilik seviyesi: İleri seviye Advanced = Avrupa Ortak Dil Kriterleri’ne göre C1.

Bu sınava kimler girmeli?

CAE’ye işverenlerine ya da üniversitelerine profesyonel ve ileri seviyede akademik durumlarda rahatlıkla İngilizce iletişim kurabildiğini kanıtlamak isteyen adaylar girmelidir.

Sınava girebilmek için şu becerileri kazanmış olmanız gerekir:

  • Detaylı rapor ve e-posta yazabilmek ve toplantı ya da derslerde not tutabilmek,
  • Edebi metinlerden gazetelerin köşe yazılarına kadar geniş yelpazedeki metinleri anlayabilme,
  • Karmaşık fikirler üzerine İngilizce sunum yapabilmek.

Sınav süreci nasıl işler?

CAE sınavı dört bölümden oluşur. Okuma-Yazma, İngilizce kullanımı ve Dinleme sınavları aynı gün yapılır. Konuşma sınavına ise başka bir gün girmeniz gerekebilir. Konuşma sınavı, iki sınav gözetmeni ve diğer sınav adaylarından birinin katılımıyla yapılır.

CAE                Okuma ve Dilbilgisi               Yazma                        Dinleme                      Konuşma

Verilen süre        1 s. 30 dk.                          1 s. 30 dk.                           40 dk.                           15 dk. (2 p.)

Puanlar (%)             25%                                    25%                                  25%                               25%

Kayıt İşlemleri

Cambridge English Language Assessment sınavları için, gerek okullar/kuruluşlar kanalıyla gerekse bireysel başvuruların doğrudan başvuru yapılması gerekmektedir.

Sınav Ücretleri

CAE                 130 GBP                   30 GBP

Cambridge English: Proficiency (CPE)

Cambridge English: Proficiency (CPE) sertifikası, İngilizceye hâkim olduğunuzu ve zorlu araştırmalarda, akademik ve profesyonel durumlarda akıcı bir şekilde kullanabildiğinizi gösterir. Bu en üst seviye Cambridge English yeterlilik derecesidir. Yeterlilik seviyesi: Yetkin Proficient = Avrupa Ortak Dil Kriterleri’ne göre C2.

Bu sınava kimler girmeli?

CPE’ye üst yönetim kademesinde İngilizce kullanabildiğini işverenlerine kanıtlamak isteyen ya da eğitim dili İngilizce olan bir okulda yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen adaylar girmelidir.

Sınava girebilmek için şu becerileri kazanmış olmanız gerekir:

  • İngilizce dinlediğiniz ve de okuduğunuz hemen her şeyi anlayabilmek,
  • Karmaşık konuların ince taraflarını görüşebilmek, savunabilmek ve tartışabilmek,
  • Resmi ve akademik dilin yanında, günlük konuşma dilini de anlayabilmek ve kullanabilmek.

Sınav süreci nasıl işler?

CPE sınavı dört bölümden oluşur. Okuma ve İngilizce kullanımı ile Yazma ve Dinleme sınavları aynı gün yapılır. Konuşma sınavına ise başka bir gün girmeniz gerekebilir. Konuşma sınavı, iki sınav gözetmeni ve diğer sınav adaylarından birinin katılımıyla yapılır.

CPE                Okuma ve Dilbilgisi               Yazma                        Dinleme                      Konuşma

Verilen süre   1s. 30 dk.                                  1s. 30 dk.                          40 dk.                           16 dk. (2 p.)

Puanlar (%)      40%                                           20%                                20%                                20%

Kayıt İşlemleri

Cambridge English Language Assessment sınavları için, gerek okullar/kuruluşlar kanalıyla gerekse bireysel başvuruların doğrudan başvuru yapılması gerekmektedir.

Sınav Ücretleri

CPE                140 GBP                                30 GBP

Kimler FCE almalıdır?
  • Hali hazırda B1 veya üzeri seviyedeki dil öğrencileri (lise muadili okul),
  • En azından altı yıldır İngilizce öğrenen dil öğrencileri (lise muadili okul),
  • Yurt dışında okumak isteyen üniversite öğrencileri,
  • Potansiyel işverenler karşısındaki şanslarını artırmak isteyen işlere başvuran kişiler,
  • Uluslararası şirket çalışanları bu sertifikayı almalıdır.
FCE’nin faydaları nedir?
  • İngilizce dil becerilerinin derecelendirilmesinde yetkili uluslararası standart,
  • Dünya genelinde 12.000’den fazla üniversite, şirket ve kurum tarafından tanınır,
  • İngilizce dilindeki ileri düzey eğitimler için sağlam bir temel sunar,
  • Gündelik meseleleri İngilizce dilinde halledebilmeniz için sizi hazırlar.

FCE’ye Nasıl Başvurulur?

FCE başvuruları üç adımda olmaktadır:

  1. Kendinize en yakın ve uygun sınav merkezini bulun.
  2. Bulduğunuz FCE sınav merkezi ile iletişime geçerek sınav ücreti (ücret sınava girdiğiniz ülkeye göre değişmektedir) ve kayıt bilgilerini edinin.
  3. FCE sınavına ne zaman ve nasıl gireceğinizi belirleyin.
FCE Sınav Formatı

FCE, Paper Based (kağıt üzerinde) ve Computer Based (bilgisayar tabanlı) olmak üzere iki farklı sınav modülüne sahiptir ve bu iki modülün sınav tarihleri birbirinden farklıdır. FCE (IELTS ve TOEFL talep eden hemen hemen tüm kurum ve kuruluşlarda kullanılabilir) sınavı, IELTS ve TOEFL’dan farklı olarak 5 bölümden oluşmaktadır.

Bu bölümler:

  • Okuma (Reading),
  • Yazma (Writing),
  • İngilizce kullanımı (Use of English),
  • Dinleme (Listening),
  • Konuşmadır (Speaking).

FCE Konuşma sınavı (speaking) iki sınav görevlisi ve bir ya da iki aday ile birlikte yüz yüze gerçekleştirilir.

Sınav formatı ve FCE’nin içeriği

Cambridge First farklı bölümlere ayrılır. Sınavın her kısmı, İngilizce yeterliliğini farklı bir açıdan test eder. Sınav görevlileri, adayların yeteneklerini okuma, dinleme, yazılı ve sözlü iletişim ile gramer ve kelime dağarcıklarını değerlendiren çeşitli görevler aracılığıyla ölçer.

İngilizce Okuma ve Kullanma

Cambridge First sınavının ilk bölümü iki beceriyi değerlendirir:

Görevler ilk olarak okuduğunu anlamaya odaklanır. İngilizce yazılmış kitap, gazete veya dergilerden alınmış metinlerle karşılaşırsınız. Metni hem açık hem de üstü kapalı yönleriyle birlikte anlamanız gerekir. ‘Açık’ ayrıntılı bilgi ve kapsayıcı konuları ifade eder; ‘üstü kapalı’ ise metnin tonu ile içerdiği ima veya çağrışımlar anlamına gelir. Ardından, kelime seçkisine ilişkin çoktan seçmeli soruları yanıtlar, boşlukları doldurur, hataları düzeltir ve gramer açısından doğru olmaları için cümleleri yeniden düzenlersiniz. Bu da İngilizce söz dizimi kurallarına aşinalığınızı gösterir ve kelime dağarcığınız hakkında fikir verir. Sınavın İngilizce Okuma ve Kullanma bölümünü tamamlamak için 75 dakika süreniz vardır.

Yazma

İlk bölümün ardından, iki adet uygulama ile kendinizi yazılı olarak ifade etme becerisini gösterme imkânına sahip olursunuz. İlk uygulamada, size yöneltilen bir soruya cevaben bir paragraf oluşturursunuz. Bu, size konuyla ilgili tartışmacı bir metin oluşturabileceğinizi gösterme imkânı sunar. İkinci görev, üç seçenek arasından belirli türde bir metin oluşturmayı içerir. Seçenekler genelde bir makale, mektup ya da e-posta veya değerlendirme yazımıdır. Sınavın tüm Yazma bölümünü bitirmek için toplam 80 dakika süreniz vardır. Her bir metne ne kadar süre ayıracağınız size bağlıdır.

Dinleme

Cambridge First Certificate sınav görevlileri bu bölümde, dinlediğini anlama becerilerini test eder. Gündelik konuşma dilinde ses kayıtları dinler ve bunların içeriğiyle ilgili çeşitli soruları yanıtlarsınız. Sınavın bu bölümünde, yalnızca genel konuyu ve söylenenlerin özünü değil, aynı zamanda ayrıntıları da anlamanız gerekir. Sınavda kullanılan materyallerin kökeni haber, radyo konuşması ve gündelik konuşmalardan alınan monologlar veya diyaloglar gibi gerçek durumlara dayanır. Kayıtlardaki sesler, dünyanın farklı yerlerinden anadili İngilizce olan konuşmacılara aittir. Bu da aynı zamanda İngilizcenin başlıca varyasyonlarını; yani İngiliz İngilizcesine karşı Amerikan İngilizcesi anlama becerisini ispatlamanız gerektiği anlamına gelir. Dinleme bölümü yaklaşık 40 dakika sürer.

Konuşma

Birisinin konuşma becerilerini değerlendirmenin en iyi yolu, onunla etkileşime girmektir. Bu nedenle serbest konuşma testi yüz yüze gerçekleştirilir (bir sınav görevlisi ve başka bir adayla birlikte). Önce, kendinizi tanıtmanız istenir. Sınav görevlisi, kariyeriniz ve ilgi alanlarınız hakkında başka tamamlayıcı sorular yöneltir. Ardından, siz ve test edilen diğer aday, gösterilen iki görüntü veya fotoğraf hakkında kısa bir monolog gerçekleştirirsiniz. Her sınav katılımcısı diğer adayın monoloğunu kısaca yorumlar. Sonraki aşama, belirli bir konuyla ilgili bir görüntü kullanılarak diğer adayla yapılacak konuşmayı içerir. Konuşma sırasında sınav görevlileri, çoğunlukla ikinizden bir soru üzerinde fikir birliğine varmanızı ister. Örneğin, çocuklara yönelik hobiler üzerinde tartışabilir veya farklı sporları karşılaştırabilirsiniz. Siz ve diğer katılımcı bir anlaşmaya vardığınızda, sınav görevlisi size yeni yönlendirmelerde bulunur. Somut tamamlayıcı soruları sorarak ve yeni fikirler sunarak, konuşmanın kapsamını genişletme ve becerilerinizi sergileme şansı verir.

Sonuç olarak, konuşma testini başarıyla tamamlamak, İngilizceyi sorunsuz bir şekilde konuşma yeteneğine bağlıdır. İyi gramer, uygun kelime seçimi, doğru heceler üzerinde vurgu yapılan doğru telaffuz – tüm bu faktörler devreye girer. Konuşma bölümü yaklaşık 15 dakika sürer ve bununla birlikte Cambridge First sınavı tamamlanmış olur.

Cambridge First Certificate Değerlendirmesi ve Puanlaması

FCE’de puanlama şu şekilde gerçekleştirilir:

Cambridge First, Cambridge İngilizce Dil Değerlendirmesi personeli tarafından değerlendirilir. Burası, Cambridge Üniversitesi’nin bir bölümüdür. Cambridge İngilizce Ölçeğine göre toplamda alabileceğiniz en yüksek puan 190’dır. 160 ila 190 arasında puan alırsanız, sınavı geçmiş sayılırsınız.

160 ila 170 arasında puan alırsanız, dereceniz C olur. B derecesi için 170 ila 180 arasında puan almanız gerekir. Her iki derece de iyidir ve B2 düzeyinde İngilizce becerilerine sahip olduğunuzu gösterir. A derecesini almayı başarırsanız ki bunun için 180 ila 190 arasında puan almanız gerekir, üstün C1 düzeyine ulaşmış olursunuz. Bu da İngilizce bilginizin oldukça yeterli olduğunu ve onu mesleki ve sosyal ortamlarda etkin ve esnek bir şekilde kullanabildiğinizi gösterir.

Daha düşük puanlar almanız halinde FCE’yi geçememiş sayılırsınız. Bununla birlikte, 140 ila 160 arasında puan alırsanız, en azından B1 düzeyinde İngilizce becerisine sahip olduğunuzu gösteren bir sertifika alırsınız. Cambridge First sertifikası, IELTS veya TOEIC gibi geçerliliğini yitirmez ya da yeniden alınması gerekmez. Uzun yıllar boyunca geçerliliğini korur.

Bölüm İçerik Süre
Okuma ve İngilizce Kullanımı Okuma ve İngilizce Kullanımı bölümünde 7 farklı bölüm vardır.  İlk olarak, 3 farklı kısa metini içeren sorular olacaktır. Farklı kelimeler ile boşlukların doldurulması gerekmektedir. 4. Bölüm ise bir okuma parçası içermez, verilen cümlelerin aynı anlamı içerisinde sizden tekrardan yazılmasını talep eder.  5. ve 7. Bölümler okuma metinlerine sahiptir ve okuduğunu anlama soruları sormaktadır. Bu bölümde ilk olarak, Uzun bir okuma metni eşliğinde size 8 adet çoktan seçmeli soru sormaktadır. Sonrasında ise, doğru cümleyi boşluğa yerleştireceğiniz çoktan seçmeli sorular ve çoklu eşleştirmeli sorular bulunmaktadır. Bu bölümde karşınıza çıkacak metinler geniş bir yelpazeye hitap etmektedir fakat genel kültüre dayalı makaleler olmaktadır. Spesifik bir alan karşınıza çıkmaz bu da metinleri anlamanızı kolaylaştırmaktadır. 1 saat 15 dakika
Yazma Bölümü Yazma bölümü iki parçaya ayrılmaktadır. İlk parça zorunlu bölümdür ve sizlere verilen bir konu ile ilgili fikirlerinizi vurgulamanız istenir. Bu bölümünün zorunlu olmasının sebebi, verilen konu başlığının yanı sıra iki destekleyici fikir de veriliyor olması. Verilen 2 destekleyici fikirve kendinize ait 1 fikir ile yazımınızı oluşturmanız gerekmektedir.

 

İkinci bölümde 3 tane soru verilmektedir ve bu sorulardan birini seçerek konu ile ilgili bir yazı yazmanız gerekmektedir. Bir makale, mail, mektup, rapor ya da yorum yazmanız istenebilir.

1 saat 20 dakika
Dinleme Bölümü Dinleme bölümü 4 bölümden oluşur. Bu bölümde farklı tekli konuşmalar ve ikili ya da daha fazla konuşmacıyı kapsayan diyaloglar ile konuşmalara şahit olursunuz. Bu bölümde farklı uzunluktaki metinler ile ilgili çoktan seçmeli sorular karşınıza çıkar. Dinleme esnasında metinlerdeki boşlukları doldurarak, eşleştirme yapmanız gerekir. 40 dakika
Konuşma Bölümü Bu bölümde iki aday olarak ya da bazen üç aday olarak konuşma sınavına tabii tutulursunuz.  Konuşma bölümü ilk olarak eğitmen ve adaylar arasında genel sohbet olarak başlamaktadır. Sonrasında gösterilen bir fotoğraf ile ilgili sırayla 1 dakikalık konuşma yapmanız istenir. 3. Bölümde diğer aday ile birlikte bir karar alma konuşması yapmanız gerekmektedir. 3. Bölümde tekrardan ilgili bir konu hakkında konuşmanız gerekecektir. 14 dakika

FCE’de geçme notu en az 60 puan olup üç tip Grade (geçme notuna) sahiptir; A, B ve C.  Bu notlardan herhangi birini alan aday FCE sertifikası almaya hak kazanır.  Bu harflerin puan karşılığı aşağıda belirtilmiştir:

Grade A:         80-100

Grade B:         75-79

Grade C:         60-74

Level B1:        45- 59

Fail:                 0- 44

  • Öğrenci Grade A seviyesinde bir sonuç elde etmiş ise C1 seviyesinde FCE sertifikası almaya hak kazanır.
  • Öğrenci Grade B ya da Grade C seviyesinde bir sonuç elde etmiş ise bu durumda B2 seviyesinde FCE sertifikası almaya hak kazanır.
  • Sınav notu Level B1 olanlar Cambridge B1 Seviyesi Sertifikası alırlar.
  • Notu Fail olan adaylar, FCE sınavının gerektirdiği standarda ulaşmamış sayılır.
FCE’nin Türkiye’deki yabancı dil sınavlarına (YDS) eş değerliliği aşağıdaki gibidir;

FCE

YDS
Grade A

92

Grade B 85
Grade C 75

FCE Puanları ve Sonuç Süreci

FCE sınavı sonrasında iki doküman almanız söz konusudur. Bunlardan ilki tüm adaylara gönderilecek olan Sonuç Raporu (Statement of Results) diğeri de sınav sonucunda performansı C1 ve B2 dil seviyeleri arasında çıkan adaylara gönderilecek olan Sertifikadır (Certificate).

FCE Sonuç Raporunda;
  • Sınava tabi tutulduğunuz 5 bölüme göre aday sonucunuz,
  • Sınava tabi tutulduğunuz bölümlerdeki performanslarınızı (olağanüstü, iyi, sınırda, zayıf olmak üzere ) gösteren bir grafik tablosu,

100 üzerinden standardize edilmiş puanınız yer alacaktır.

FCE sınav sonuçlarınız, sınavdan 2 hafta sonra (kâğıt üzerinde sınav almışsanız 4-6 hafta içinde) internette yayınlanır. FCE sınav sonuçlarınıza ulaşmanızın en hızlı yolu internet sonuç servisini kullanmanızdır. Bu servisi nasıl kullanacağınıza dair bilgiyi başvuru yaptığınız sınav merkezinden öğrenebilirsiniz.

Adayın sertifika almaya hak kazanabilmesi için ulaşması gereken puanlar ve seviyeler şu şekildedir:

Grade                                     Exam Result                                      Certificate

Grade A                                 80-100                                                FCE Certificate / C1 level

Grade B                                 75-79                                                  FCE Certificate / B2 level

Grade C                                 60-74                                                  FCE Certificate / B2 level

Level B1                                45-59                                                  FCE Cetificate / B1 level

Fail                                         0-44                                                    None

Sertifikanız sınav merkezinize, sınav sonuçlarınız internette açıklandıktan 2 hafta sonra (kâğıt üzerinde sınav olmuşsanız 1 aya kadar) gönderilir.

WO.L.A.’da FCE Hazırlık Kursu

  • W.O.L.A. olarak Türkiye genelinde ve dünya çapında kabul gören akademik sınavlar arasında yer alan FCE – First Certificate in English sınavına yönelik özel ders seçenekleri sunmaktadır,
  • W.O.L.A. Genel İngilizce programlarından farklı olan FCE sınavı hazırlık programı hangi seçeneği seçerseniz seçin, program dâhilinde öğrencilerimizi hedefledikleri noktaya taşıyacak, akademik eğitimlere giren uzman eğitmenlerimizce hazırlanmış bir ders programı ile derslerimizi devam ettirdiğimiz bir programa sahiptir,
  • FCE Ssınav sistemine özel eğitim,
  • FCE Sınavında Uzman Eğitmenlerle W.O.L.A.’da eğitim alma avantajı,
  • Kişiye özel FCE Writing Eğitimi,
  • FCE Sınav tekniği ve sınav stratejisine yönelik dersler,
  • FCE Özel eğitim almış Öğretim Görevlisi eğitmenler,
  • Dilediğiniz zaman FCE için etüt imkânı,
  • Her seviyeye uygun FCE kursları,
  • FCE Sınavına kayıt ve diğer süreçleri W.O.L.A. İle gerçekleştirme imkânı,

FCE için eğitim materyalleri ve ders kitapları ücretsiz olarak öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.

FCE

FCE

error: Tüm hakları saklıdır