İTÜ HAZIRLIK SINAVI İÇERİĞİ
İTÜ Hazırlık Sınav İçeriği İTÜ Hazırlık sınavı Eylül, Ocak, Haziran ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 4 defa yapılır.Bir gün arayla yapılan iki oturumdan oluşur. İlkinden en az 30 alan öğrenciler ikinci oturuma girmeye hak kazanırlar. Lisans, yüksek lisans ve yatay geçiş öğrencilerinin hepsi aynı sınav girerler.
Geçme notu lisans öğrencileri için iki aşamanın toplamından 60 puan, yüksek lisanslar için 65‘tir. Toplam puanları kaç olursa olsun, öğrencilerin sınavı geçebilmeleri için ikinci aşamadan en az 20 almaları gerekir. Yani toplam puanı 60’ı geçse bile, ikinci aşamada 20’den az alan öğrenciler başarısız sayılırlar. Bu iki aşamanın içeriği ise aşağıdaki gibidir:
İTÜ Hazırlık Sınav İçeriği :
İTÜ HAZIRLIK SINAVI 1. Aşama:
Toplam süre 120 dakikadır. 60 puan değerindedir. Bütün sorular çoktan seçmelidir. 15 puanlık restatement ve 45 puanlık reading bölümlerinden oluşmaktadır.
1. Restatement
Bu bölümde verilen cümleye şıklardan anlamca en yakın olanını bulmanız istenir. Her biri 1 puan değerinde 15 sorudan oluşur. Gramer ve kelime bilginiz test edilir. Özellikle modals, passive voice, causatives, comparatives, relative clauses, conditionals, noun clauses, participles gibi dilbilgisi konularında iyi bir bilgiye sahip olmanız gerekir. Bağlaçlar her zaman çok önemlidir ve bağlaç bilgisi her bölüme olağanüstü fayda sağlar. Eş anlam ve zıt anlam olarak iyi bir kelime bilgisine sahip olmanız sınavda faydanıza olacaktır.
2. Reading
Her bir soru 1,5 puan değerinde olmak üzere 30 sorudan oluşan bir kısımdır. Toplam dört adet okuma parçası vardır ve her birinden 7-8 soru sorulur. Bu bölümde uzun bir metinden istenilen bilgiyi doğru cevap olarak vermeniz gerekir. Okuma parçasını baştan sona hepsini okuyup kelime kelime anlamaya çalışmaya gerek yoktur. Bu size inanılmaz zaman kaybettirir. Onun için bir kaç okuma teknikleri kullanmakta fayda vardır. Karşınıza çıkacak metinler hep akademik yapıda olduğu için kompleks cümle yapılarına alışık olmanız gerekir. Bunun için relative clauses, noun clauses, inversions, conjunctions gibi konuları iyi bir şekilde özümsemekte fayda vardır.
İTÜ HAZIRLIK SINAVI 2. Aşama:
Yaklaşık 90 dakika sürer. 40 puan üzerinden değerlendirilir. Her biri 20 puan değerinde iki bölümden oluşur:
1. Listening
Genel akademik bir konu hakkında 9 – 10 dakikalık ders niteliğinde kayıtlar dinletilir ve bununla ilgili çoktan seçmeli 10 soru sorulur. Her soru 2 puan değerindedir. Dinleme bölümü note-taking biçimindedir. Öğrenciler dinlerken kendilerine dağıtılan konu başlıklarının olduğu kâğıtlara not alırlar. Dinleme parçası bittikten sonra sorular dağıtılır. Bunları aldığınız notlara göre cevaplarsınız. Soruları cevaplamak için verilen süre 15 dakikadır. Dinleme kaydı sadece bir kez dinletilir. Not aldığınız kâğıtlarla ilgili bir değerlendirme yapılmaz. Sınavın temel zorluğu soruları dinleme ve not alma işi bittikten sonra görmenizdir. Dinlerken neyin önemli olduğuna karar verip ona göre not almanız gerekir. Çıkmış sınavlardan bol bol pratik yapmanız bu konuda bir adım ileride olmanız anlamına gelir. Note-taking guide’ı nasıl kullanmanız gerektiğini iyi öğrenmelisiniz. Anahtar kelimelerin, bağlaçların telaffuz ve anlamlarını iyi bilmenizde fayda vardır. Çoğu zaman sorular bu kelimelerin etrafında döner. Rakamları, karşılaştırmaları, konuşmacının ders esnasında yaptığı küçük özetlemeleri not almanız sorulara hâkimiyetinizi arttıracaktır.
2. Writing
60 dakika sürer. 3 adet yazma konusu alt başlıklarıyla birlikte verilir. Bunlardan birini seçip bununla ilgili 250 – 350 kelime uzunluğunda bir deneme yazmanız istenir. İTÜ Hazırlık sınavında Yazma bölümünde genelde farklı tip denemeler sorulur: Compare and Contrast, Cause and Effect gibi. Her şeyden önce konu dışında bir yazı yamamak için kesinlikle konuyu iyi anlamaya çalışmalısınız. Akademik deneme yazma yapısını iyi öğrenmenizde fayda olacaktır. Genelde 20 puanın 10’u buradan gelir. Yazmaya başlamadan önce stratejinizi iyi belirleyin. Ne yazacağınız konusunda zaman kaybını azaltmak için konuyla birlikte verilen alt başlıkları nasıl kullanacağınız konusunda iyi bir strateji belirlemiş olmanızda fayda vardır. Bağlaç kullanımı burada da çok önemlidir.
Essay Giriş Örnekleri İçin Tıklayınız.
Essay Yazımı Bölümleri İçin Tıklayınız.
ITU PROFICIENCY WOLA sample material test I: ITU PROFICIENCY wola sample material test 1
ITU PROFICIENCY WOLA sample material test I Listening Dosyası:
ITU PROFICIENCY WOLA sample material test II: ITU PROFICIENCY wola sample material test 2
ITU PROFICIENCY WOLA sample material test II Listening Dosyası:
İTÜ Hazırlık Sınav İçeriği :
WOLA-İTÜ-PROFICIENCY EĞİTİM PROGRAMIMIZ
W.O.L.A. ile ITU-PROFICIENCY sınavlarında, siz de bizimle başaranlar arasında yerinizi alın!
Hazırlık sınıfında bir yıl kaybetmeyin! Hazırlık sınıfını W.O.L.A. ile geçeceksiniz!
İTÜ Hazırlık Sınav İçeriği
PROFICIENCY SINAVI HAZIRLIK PROGRAMIMIZ;
- ITU-PROFICIENCY SINAV SİSTEMİNE ÖZEL EĞİTİM
- ITU-PROFICIENCY ve KUR ATLAMA SINAVLARINA YÖNELİK ÖZEL SINAV PROGRAMI
- WHILE-LISTENING-NOTE TAKING ÇALIŞMASI
- ITU-PROFICIENCY SINAVINA YÖNELİK HAZIRLANMIŞ ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA
- HAZIRLIK OKULU TECRÜBESİ OLAN EĞİTMENLER;
- KİŞİYE ÖZEL WRITING EĞİTİMİ
- HAFTA İÇİ ve HAFTA SONU ETÜT PROGRAMLARI
- WOLA Eğitim Materyalleri Kullanılmaktadır
İTÜ Hazırlık Sınav İçeriği :
*Tüm eğitmenlerimiz HAZIRLIK ATLAMA-PROFICIENCY eğitiminde uzman ve tecrübeli akademisyenlerdir.
*Kursumuzda bulunan geniş arşivimiz- hazırlık materyalleri ile öğrencilerimizin hizmetindedir
*Öğrencilerimizin seviyeleri ücretsiz seviye belirleme (placement test) sınavı ile belirlenmekte ve ihtiyacına en uygun ve amacına yönelik doğrultuda bir program oluşturularak hedefe ulaşmalarına yardımcı olunmaktadır.
Sınavda başarılı olabilmek için gerekli ve yeterli dil seviyesine sahip olmayan adaylar için özel çalışma programları ve bireysel eğitmen desteği ile öğrencilerimiz kısa zamanda hedeflerine ulaşabilmekte ve sadece sınav başarısı değil aynı zamanda akademik hayatları boyunca gerekli tüm dil yeterliğine ve donanımına sahip olacaklardır.
*Vocabulary (kelime) dağarcığının zenginleştirme amacıyla özel kelime programları sayesinde öğrencilerin sadece kelime öğrenmeleri değil aynı zamanda öğrendikleri kelimeleri çeşitli cümleler içerisinde kullanarak tam öğrenmeyi gerçekleştirmeleri hedeflenmektedir.
Tüm sınıflarımızda var olan bilgisayar, ses sistemi ve projeksiyon olanakları ile birlikte, tam donanımlı sınıflarımızda, öğrencilerin, okuma, yazma, dinleme ve konuşma dil becerilerinin gelişmesine ve başarıya ulaşmalarına olanak tanımaktadır.
Eğitimlerimiz boyunca ITU-PROFICIENCY Deneme Materyalleri esas alınarak ve sınav içerik bilgisine birebir uyumlu çeşitli deneme sınavları uygulanmakta ve öğrencilerin skorları tespit edilerek kişiye özel destek eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde sınav mantığı ve içeriği öğrenciye en doğru şekilde aktarılmış olup sonuca yönelik çalışma yapmalarına yardımcı olunmaktadır.