MARMARA ÜNİVERSİTESİ hazırlık atlama sınavını W.O.L.A. ile hiç zorlanmadan geçeceksiniz. Siz de bizimle başaranlar arasında yerinizi alın!

Marmara Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavının İçeriği:

Hazırlık atlama sınavına girecek öğrencilerin İngilizce yeterliğini tespit etmek için iki aşamadan oluşan sınav düzenlenmektedir.

– Birinci aşama sınavında öğrencilerin Okuduğunu Anlama ve Duyduğunu Anlama yetisi belirlenir.
– İlk aşamada, %100 İngilizce eğitim veren bölümlerin öğrencileri 50 üzerinden en az 30 almaları gerekmektedir.
– %30 İngilizce eğitim veren bölümlerin öğrencileri ise 50 üzerinden en az 25 almak zorundadır.
– İkinci aşama sınavı ise öğrencilerin Yazma ve Konuşma becerilerini ölçer.
– İkinci aşamada tamamlandıktan sonra %100 İngilizce eğitim veren bölümlerin öğrencilerinin sınavın bütününden 100 üzerinden en az 60, alması gerekir.
– %30 İngilizce eğitim veren bölümlerin öğrencilerinin ise 100 üzerinden en az 50 almaları gerekir.
– Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin akademik yılın başında yapılan MÜYYES – Güz’e girmeleri gerekmektedir. %100 İngilizce eğitim yapan bölümlerin öğrencileri ile %30 İngilizce eğitim yapan bölümlerin öğrencilerine farklı İngilizce sınavları MÜYYES tarafından verilir.

MÜYYES – Güz, MÜYYES – Kış, MÜYYES – Bahar ve MÜYYES –Yaz olmak üzere yıl boyunca dört kez düzenlenmektedir. Belirtilen puanları alamayan öğrenciler doğrudan Seviye Tespit Sınavında belirlenen dil seviyeleri doğrultusunda, öğrenim görecekleri bölüme göre İngilizce Hazırlık Programı’na devam ederler.

Ana sayfa » Marmara Üniversitesi

 

 

marmara üniversitesi

 

Marmara Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı

Marmara Üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavına yönelik hazırlık eğitimlerine katılacak olan öğrencilerimize başlıca dört aşamalı seviye belirleme sınavı uygulamaktayız. Seviye belirleme sınavı sonrasında katılımcının dört dil becerisi okuma, yazma, konuşma ve dinleme düzeyi net bir şekilde belirlenir. Eğitimlerimiz Marmara Üniversitesi hazırlık atlama sınavına girecek olan öğrenciler için özel olarak hazırlanmaktadır. Marmara Üniversitesi Hazırlık sınavı formatına yönelik teknikler ve katılımcıların muafiyet sınavının reading, writing, speaking ve listening bölümlerinden maksimum düzeyde skor almaları hedeflenmektedir. Hazırlık atlama sınavı için uzman akademik başarısı tescilli öğretim üyelerimiz tarafından yürütülmektedir.

Marmara Üniversitesi Hazırlık Atlama Kursu Sınavı İçeriği Nasıldır?

1 Yıl süreyle devam eden hazırlık okulundan muaf olunabilmesi için gerekli olan Marmara Üniversitesi hazırlık atlama işlemi için belli kriterlere sahip sınav bulunmaktadır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler güz dönemi muafiyet sınavına girmektedir. Bununla birlikte mazeret sınav hakkı da bulunmamaktadır. Marmara Üniversitesi hazırlık atlama sınav içeriği çeşitli bölümlerden oluşmakla birlikte çoktan seçmeli 60 soru bulunmaktadır. Kelime bilgisi başta olmak üzere dilbilgisi konuları, okuma bölümleri, anlama ve yorumlama kısımları vardır. 100 puan üzerinden en az 60 alınması gerekli olurken farklı yabancı dil sınavlarında elde edilen başarılar sonucunda da Marmara Üniversitesi hazırlık atlama işlemi yapılabilmektedir.

TOEFL için 72, CAE/CPE için C, PTE ACADEMİC için 55 yeterlidir. Gerek %100 gerekse %30 yabancı dilde eğitim alan bölümlere girmeye hak kazanan tüm öğrenciler için Marmara Üniversitesi hazırlık atlama sınavı bulunmakla birlikte daha önceki yıllarda başarısız olmuş kişilerin girmesi de mümkündür. Aynı zamanda üniversite ile ilişiği olmayan kişilerin girmesi de söz konusu olabilmektedir. Kelime bilgisiyle birlikte okuma – anlama ve yazma becerileri önemli olurken sorular çoktan seçmelidir.

Sınav İçeriği

MÜYYES sınavı yılda 4 defa yapılır. Geçme notu 60 puandır. Çoktan seçmeli olarak yapılan Use of English, Reading, Listening bölümleri ile Writing bölümünden oluşur. Bölümlerin içerikleri aşağıdaki şekildedir:

Marmara Üniversitesi MÜYYES Use of English

Soru Tipleri:

  • Cloze Test
    Verilen paragrafta boşluklara gelecek en uygun kelimeyi şıklardan bulmanız istenir. Burada gramer, okuduğunu anlama ve kelime bilginiz test edilir. Tense, zaman uyumu, modals, relative clause, passive voice, conjunctions, prepositions gibi konulara sınavın kilit noktalarıdır. Özellikle dilbilgisi sınav boyunca önemli rol oynamaktadır. Kelime sorularında sık karıştırılan kelimeler, phrasal verb’ler ve akademik kelimelere sık rastlanılmaktadır.
  • Sentence Completion
    Verilen bir cümlede eksik kalan kısma en uygun gelecek ifadeyi şıklardan bulmanız istenir. Okuduğunu anlama, dilbilgisi, kelime ve bağlaç bilginizi test eder. Cümle tamamlama soruları zor görünen ama en kolay olan bölümdür. Boşluktan önceki / sonraki bölümleri anlamak soruları kolay bir şekilde çözmeye yardımcı olacaktır. Bağlaçlara ve zamanlara odaklanmak yerinde bir soru çözme taktiği olacaktır.
  • Restatement
    Burada verilen ana cümleye şıklardan anlamca en yakın olanını bulmanız istenir. Ağırlıklı olarak dilbilgisi ve kelime bilginiz test edilir. Özellikle modals, passive voice, causatives, comparatives, relative clauses, conditionals gibi gramer konularına iyi hakim olmak gerekecektir. Bağlaçlar çok önemlidir. Anlamlarını iyi öğrenmekte fayda var. Eş anlam – Zıt anlam olarak sağlam bir kelime bilgisine sahip olmanız sınavda işinizi çok kolaylaştıracaktır.
  • Vocabulary
    Verilen cümlede boşluklara gelecek en uygun kelimeyi ya da verilen altı çizili kelimenin eşanlamlısını şıklardan bulmanız istenen kısımdır.

  Marmara Üniversitesi MÜYYES Reading

Bu bölüm her birinden 5 – 7 soru sorulan 3 – 4 akademik metinden oluşur. Sorular okuduğunu anlama, çıkarım ve kelime sorularıdır. Burada temel olarak test edilmek istenen şey uzun bir metinden istenilen bilgiyi çekip çıkarabilme becerinizdir. Okuma parçasını baştan sona hepsini okuyup kelime kelime anlamaya çalışmaya gerek yoktur. Bu size inanılmaz zaman kaybettirir. Onun için bir kaç okuma teknikleri kullanmakta fayda vardır. Karşınıza çıkacak metinler hep akademik yapıda olduğu için kompleks cümle yapılarına alışık olmanız gerekir. Bunun için relative clauses, noun clauses, inversions, conjunctions gibi konuları iyi bir şekilde özümsemekte fayda vardır.

Marmara Üniversitesi MÜYYES Listening

Sınavın bu bölümü 2 farklı dinleme çalışmasından oluşur. While listening tipindedir. Öğrenciler listening parçasını dinlerken verilen soruları cevaplarlar. Dinleme parçası iki defa dinletilir. Her şeyden önce hangi bilgi için dinlediğinizi iyi belirleyin. Dinleme parçası başlamadan önce sorular dağıtılıp ve incelemeniz için size bir iki dakikalık süre verilecektir. Bu sürede sorulara göz gezdirin ve kilit kelimelerin altını çizin. Bağlaçların telaffuz ve anlamlarını bilmeniz takibi kolaylaştıracaktır. Çoğu zaman sorular bu kelimelerin etrafında döner. Sorular listening boyunca dinleme akışına göre sıralanmıştır. Kaçırdıklarınız için endişe etmeden, işaretleyip ikinci dinlemede tekrardan yoğunlaşmak için faydalı olacaktır.

Marmara Üniversitesi MÜYYES Writing

25 puan değerindedir. Bu bölümde opinion, cause, effect, for & against ve compare & contrast essay tiplerinden ikisi için deneme konusu verilir. Bunlardan birini seçip akademik formatta 250 kelimelik bir deneme yazmanız istenir. Her şeyden önce konu dışı bir yazı yamamak için kesinlikle konuyu iyi anlamanız gerekir. Akademik deneme yapısını iyi kavramanız gerekir. Genelde toplam puanın yarısı buradan gelir. Yazmaya başlamadan önce stratejinizi iyi belirlemelisiniz. Ne yazacağınız konusunda zaman kaybını azaltmak için konuyla birlikte verilen alt metinleri nasıl kullanacağınız konusunda iyi bir strateji belirlemelisiniz. Bağlaç kullanımı hayati öneme sahiptir. Basit yazmanız önerilir. Anlaşılır olmanızda büyük fayda vardır. Emin olmadığınız yapıları kullanmamanız tavsiye edilir.

Sınavlarınıza WOLA ile Hazırlanın !

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

error: Tüm hakları saklıdır